ΑΦΑΙΡΕΣΗ GRAFFITI ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ GRAF­FITI

ΑΦΑΙΡΕΣΗ GRAFFITI

Το γκράφιτι είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και αποτελεί σε πολλές χώρες αξιόποινη πράξη καθώς θεωρείται καταστροφή ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας που δημιουργεί μεγάλο οικονομικό και ψυχολογικό κόστος. Το αποδεικνύουν ποσοτικές και ποιοτικές έρευνες. Το ανεξέλεγκτο γκράφιτι συνδέεται με την ευρύτερη υποβάθμιση περιοχών και αποδεδειγμένα συντελεί στη δημιουργία αισθήματος παρακμής και ανασφάλειας. Ιδιαίτερο πρόβλημα και παράγοντα αισθητικής υποβάθμισης αποτελούν τα σημεία που είναι μουτζουρωμένα μόνο με υπογραφές, τα λεγόμενα tags. Η δυσκολία στην αντιμετώπιση του φαινομένου έγκειται στο γεγονός ότι τα γκράφιτι δεν φεύγουν μόνα τους, αντιθέτως χρειάζεται αρκετός χρόνος και συχνά μεγάλη προσπάθεια για να αφαιρεθούν.

Μέθοδοι καθαρισμού που μπορούμε να εφαρμόσουμε

Κάποιος που αποφασίζει να καθαρίσει μια επιφάνεια από γκράφιτι, αμέσως αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι να αφαιρεθεί. Ιδιαίτερη δυσκολία αντιμετωπίζουμε όταν πρόκειται για πορώδεις επιφάνειες όπως είναι οι άβαφοι τοίχοι από τσιμέντο, πέτρα ή τούβλο.

Η απομάκρυνση του γκράφιτι θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατό πιο γρήγορα καθώς είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί η βαφή πριν απορροφηθεί από την επιφάνεια. Για τον ασφαλή και αποτελεσματικό καθαρισμό απαιτείται η σωστή αναγνώριση της επιφάνειας που έχει υποστεί βανδαλισμό. Όπου είναι δυνατό, χρησιμοποιούμε μη τοξικά προϊόντα. Παίρνουμε μέτρα προστασίας (γάντια μιας χρήσης και προστατευτικά γυαλιά) όταν χρησιμοποιούμε επικίνδυνα και τοξικά υλικά.

Δοκιμάζουμε τη μέθοδο που θα επιλέξουμε σε μια μικρή επιφάνεια ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι αποτελεσματική και ότι δεν θα βλάψει την επιφάνεια..

Επαγγελματικές μέθοδοι καθαρισμού

Σε κάθε περίπτωση όμως το εξειδικευμένο συνεργείο της ΜΚ στη Θεσσαλονίκη γνωρίζει καλύτερα ποια υλικά είναι τα καταλληλότερα για την εκάστοτε επιφάνεια και μπορεί να εξασφαλίσει έναν άριστο καθαρισμό.

Τρόποι θωράκισης από γκράφιτι

Η αφαίρεση των γκράφιτι συχνά είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα προληπτικής προστασίας από τους βανδαλισμούς, ώστε ο καθαρισμός να γίνεται εξαιρετικά απλός.

  • Αφαίρεση από στόρια
  • Αφαίρεση από τοίχους
  • Αφαίρεση από μάρμαρα
  • Αφαίρεση από πέτρες

ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 41

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2310 209221

6944 281086 - 6977 031613

Ανοιχτά

Δευ - Σαβ: 24 ώρες

Επικοινωνία

info@methodicalcleaning.gr